Advertisement

Responsive Advertisement

GPRS Nedir? Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?

 GRPS ifadesini çok işitmemize karşın tam manasıyla tanımını bilmediğimiz bir teknolojidir. Bu yazımızda bu konuya açıklık getireceğiz.

GPRS Nedir?

GPRS’in İngilizce açılımı ‘General Packet Radio Service’ şeklindedir. Türkçe ‘Genel Paket Radyo Hizmeti’ anlamına gelir. GSM’in bir uzantısıdır. GPRS temel olarak paket odaklı, 2G ve 3G ağlarının mobil iletişim için küresel sisteminin hücresel iletişimine dayanan bir mobil veri standardıdır.

gprs nedir

GPRS, Avrupa Telekomünikasyon Standartları Enstitüsü (ETSI) tarafından oluşturuldu. GPRS, bir hücre sisteminin internet protokol sistemleriyle arayüzlenmesini sağlayan ana gelişmelerden biridir. GPRS, bu günün dünyasında veri ağına bağlı olarak bir telefondan Web’e bağlanma kapasitesi, piyasaya ilk sürüldüğünde de düşük değerlerdeydi. Ancak GPRS teknolojisi, 3. Nesil network hedefi sürecinde büyük bir adım olarak değer gördü.

GPRS Teknolojisinin Avantajları

GPRS teknolojisiyle donatılan cihazlar hareket halindeyken bile ses tutarlılığını koruyabilir. GSM şebekesi ile karşılaştırıldığında daha ucuz iletişim hizmetleri sağlar. Kullanıcıları için oturum açma uzunluğunda herhangi bir sınırlama yoktur. Kullanıcıların konumlarından bağımsız olarak veri elde edilebilir.

GPRS Teknolojisinin Dezavantajları

GPRS’in dezavantajları da bulunmaktadır. Örneğin kullanıcılar için kapasite sınırlıdır. Gerçekte beklentilerden daha düşük hıza sahiptir. GPRS şebekelerinde GPRS aramaları almak zordur.

Yorum Gönder

0 Yorumlar