Advertisement

Responsive Advertisement

5G ve diğer telekomünikasyonlar bağışıklık sistemini etkilemez

 5G ve diğer telekomünikasyonlar bağışıklık sistemini etkilemez

2 Nisan 2020

Yeni 5G cep telefonu ağı, önceki mobil ağlar ve diğer kablosuz telekomünikasyon kaynakları, radyo dalgaları olarak da adlandırılan düşük seviyeli radyo frekanslı elektromanyetik enerji yayar.

Avustralya Radyasyondan Korunma ve Nükleer Güvenlik Ajansı (ARPANSA) 5G ve sağlık konusunda tavsiyelerde bulundu ARPANSA ayrıca Avustralya'nın 5G ağı hakkında yanlış bilgi verme konusunda da tavsiye yayınladı .

Uzun yıllar süren araştırmalardan sonra, çok yüksek güç seviyelerinde radyo dalgalarına maruz kalmanın insan vücudunun aşırı ısınmasına neden olabileceği iyi bilinmektedir. Bu, çeşitli ciddi sağlık etkilerine yol açabilir.

İnsanları yüksek güçlü radyo dalgalarının zararlı etkilerinden korumak için ARPANSA, halk ve çalışanlar için radyo dalgalarına maruz kalma sınırlarını belirleyen bir güvenlik standardı geliştirmiştir Bu sınırlar, zararın oluşabileceği seviyenin çok altındadır.

5G ağının çalışma frekansları, ARPANSA güvenlik standardı tarafından belirlenen sınırlar dahilindedir. 5G altyapısı ve radyo dalgaları yayan cihazlar Avustralya İletişim ve Medya Kurumu (ACMA) tarafından düzenlenir ve emisyonların ARPANSA güvenlik standardına uygun olması gerekir.

Yeni koronavirüs (COVID-19) pandemisi ile, halkın bazı üyeleri insan bağışıklık sistemi ve 5G gibi kablosuz telekomünikasyon kaynaklarından ödün verilip verilemeyeceği konusunda endişeli.

Bağışıklık sistemi, insan vücudunun virüsler ve bakteriler gibi istilacı mikroorganizmaların neden olduğu bulaşıcı hastalıklarla savaşmasına yardımcı olan karmaşık bir hücre, doku, organ ve yaptıkları maddeler ağıdır.

Radyo dalgalarına maruz kalmanın bağışıklık sistemini etkileyip etkilemeyeceğini bir dizi çalışma araştırmıştır. Bazı çalışmalar, ARPANSA güvenlik standardının sınırlarından çok daha yüksek güçlü radyo dalgalarına maruz kalmanın, çekirdek vücut sıcaklığını arttırdığını ve bu da bağışıklık sistemi üzerinde geçici etkilere neden olabileceğini göstermiştir.

Çalışmalar ayrıca 5G gibi telekomünikasyon kaynaklarından gelen düşük seviyeli radyo dalgasına maruz kalmanın bağışıklık sistemini etkileyip etkilemeyeceğini araştırdı. Antijenler, antikorlar ve oksidatif stres üzerindeki etkileri araştıranlar da dahil olmak üzere bu tür çalışmalar, bağışıklık fonksiyonundaki değişikliklere dair kanıt sunmamıştır.

5G ve diğer kablosuz telekomünikasyondan düşük seviyeli radyo dalgasına maruz kalmanın bağışıklık sistemini etkileyebileceğine veya başka herhangi bir uzun vadeli veya kısa süreli sağlık etkisine neden olabileceğine dair kanıt yoktur.

KAYNAK

5G nedir? 5G hangi ülkelerde kullanılıyor? Türkiye 5G'ye ne zaman ...

Yorum Gönder

0 Yorumlar