Advertisement

Responsive Advertisement

Yaygın DNS Sunucu Yazılımları

Yaygın DNS Sunucu Yazılımları

Yukarıda da anlatıldığı gibi en yaygın kullanılan DNS Sunucu yazılımı BIND, Daha sonra Microsoft DNS Servisi, PowerDNS gibi farklı platform ve niteliklerde yazılımlar mevcuttur. İşlediği veri miktarı göz önünde bulundurulduğunda çok az kaynak tüketimi gerçekleştirirler. Bu sayede çok eski ve düşük CPU gücüne sahip ilkel bir sunucuda bile onbinlerce DNS Zone yayın yapabilir. Detaylı karşılaştırma için ilgili DNS Sunucu yazılımları bağlantısını inceleyebilirsiniz.

DNS Neden Değiştirilir?

Sunucu değişikliği, sitenizin IP adresini değiştirme ve dağıtık bir hizmet kullanımı yapmak isterseniz bunu DNS kayıtları üzerinden yapabilirsiniz.

Hızı ve Güvenliği Arttırmak İçin DNS Değişikliği

İnternet sitenizin DNS kayıtlarının anons edilmesi ulaşılabilirliğini ve hızını ciddi şekilde arttıracaktır. Ayrıca Cloudflare gibi kullanacağınız hizmetler ile olası saldırı ve performans eksikliklerini hissetmezsiniz.

DNS ve Ebeveyn Denetimleri

DNS kayıtları üzerinden istenmeyen ve adult içerikler engellenebilmektedir. Ülkemizde interneti yöneten kurum  BTK, zaman zaman mahkeme kararlarıyla internet sitelerini DNS aracılığıyla engelleyebilmektedir.

DNS Ayarları Nasıl Değiştirilir?

Reverse DNS Nedir?

Reverse DNS bir diğer adıyla PTR kaydıdır. Tüm domain adreslerinde bulunmaktadır ve genel olarak e-posta iletişiminde kullanılır. Güvenlik nedeniyle gereklidir.

DNS Ayarları Nasıl Değiştirilir?

DNS ayarları bağlı bulunan DNS sunucu üzerinden yapılmaktadır. Bunu da genellikle hosting sağlayıcınız aracılığıyla yapabilirsiniz. Eğer bilgisi olmayan bir kişi tarafından kayıtlar değiştirilirse tüm dünyadaki anons etkilenecektir.

Windows 10 DNS Ayarları Nasıl Değiştirilir?

Windows DNS ayarlarını aşağıdaki adımları izleyerek değiştirebilirsiniz.

Ağ ve Paylaşım Merkezi > Bağdaştırıcı Ayarlarını Değiştirin > Ethernet Özellik Ayarları > İnternet Protokolü Sürüm 4 sayfasından DNS kayıtlarını değiştirebilirsiniz.

Mac DNS Ayarlarını Nasıl Değiştirilir?

Sistem Tercihleri > Ağ > Konum : Yeni Ekle > İleri Düzey > DNS sekmesinden kayıtlar eklenir.

Android DNS Ayarları Nasıl Değiştirilir?

Ayarlar > Wi-Fi > Kablosuz > Ağ Ayarlarını Yönet > Gelişmiş Seçenekleri Göster > IP Ayarları = Statik > ekranından DNS kayıtlarınızı değiştirebilirsiniz.



Yorum Gönder

0 Yorumlar