Advertisement

Responsive Advertisement

SES SPEKTRUM ANALİZÖRÜ 10 KANAL 100 LED PEAK HOLD

 2.1 Ses sisteminde kullandığım 10 kanal 100 Ledli Spektrum Analizör devresinin görsel olarak daha farklı versiyonunu yaptım. Led Spektrum Analizörün Filtre kalitesi 6 civarında olup, orta frekanslar 31Hz, 62Hz, 125Hz, 250Hz, 500Hz, 1kHz, 2kHz, 4kHz, 8kHz ve 16kHz’dir. Devre üzerindeki J5, gösterge stilini değiştirir kılasik vu-metre ve bar şeklinde çalışmayı seçebilirsiniz. J4, maksimum genlik değerini açıp kapatmak için kullanılıyor (peak hold). Bu Spektrum Analizör projesi bence döneminin donanım ve yazılım konusunda çok başarılı çalışmalarından birisi

Ses girişinde TL071 opamplı analog kısım ses sinyalini yükseltir ve kırpmayı önler, ADC girişinde ham bir ses sinyali verir. Sinyal spektrumunu belirleme sürecinin tamamı ATmega8 mikrodenetleyici tarafından yapılır. işlemciye aktarılır.

Spektrum Analizör devresinin ATmega8 mikrodenetleyici Bascom-Avr kaynak yazılım ve hex dosyaları var. Yazlımda 2dB ve 3dB iki versiyon bulunuyor ikisinide denedim fark göremedim. ATmega8 sigorta ayarları düzenlediğim PCB dosyası, tek katlı versiyonu, malzeme listesi, panel CNC çizimleri tüm dosyalar arşivde.

Normal ledler ile direkt 7805 regülatör entegresini soğutucu ile kullanarak devreyi çalıştırabilirsiniz benim yaptığım gibi yüksek akımlı led kullanmak isterseniz DC DC step-down modül kullanmalısınız.

Detaylar videoda….

LED Spektrum Analizör projesine ait tüm dosyalar için LINK listesi (TXT formatında) 28246a.zip şifre-pass: 320volt.com

Yorum Gönder

0 Yorumlar