Advertisement

Responsive Advertisement

5G teknolojisi, Akıllı Şehir veri merkezlerini dönüştürecek

 5G teknolojisi, Akıllı Şehir veri merkezlerini dönüştürecek







Apple’ın geçtiğimiz günlerde piyasaya sürdüğü ilk 5G iPhone, tüketiciler, işletmeler ve altyapılar tarafından kullanılan verilerin hacminde ve sıklığında yaşanacak büyük değişimin en son örneği niteliğinde. Bu dönüşümün hızlanmasında, pandeminin beraberinde getirdiği evden çalışma ve evden alışveriş yapma gibi alışkanlıklar da etkili oldu.

Veri merkezlerinin yapımını ve yönetimini çok daha yenilikçi bir şekilde düşünmemizin zamanı geldi.

ABB Global Veri Merkezi Lideri Brian Johnson: “Dünya nüfusunun yarısından fazlası şehirlerde yaşadığından dolayı kentsel alanlar, altyapılarının verimliliğinin geliştirilmesi yönünde ciddi bir baskıyla karşı karşıya kalacak. “En akıllı” şehirler sundukları hizmetleri sorunsuz bir şekilde entegre etmenin yanı sıra, kurumlar ve ticari işletmeler arasındaki iş birliğini destekleyerek onları akıllı hale getirmenin de yollarını keşfedecek.”

“Geleceğin akıllı şehirlerini veri kümeleri olarak görmek mümkün, ya da Sun Microsystem’dan John Gage’in de söylediği gibi; şehir, veri merkezidir.”

Bu akıllı şehir vizyonunun uzun vadede ikna edici bir vaadi bulunmaktadır . Hizmetleri, refahı ve iş yapma, çalışma, dinlenme ve oyun oynama şeklimizi iyileştiren yeni ve sürekli gelişen analizler sağlayan verimli bir döngü ile sonuçlanan bir dizi hizmet sunuluyor:

Yazının Devamı İçin

Yorum Gönder

0 Yorumlar