Advertisement

Responsive Advertisement

Ping Nedir, Ne İşe Yarar? Windows, Linux ve mac OS Üzerinde Ping Nasıl Atılır?

 Ping (Packet InterNet Groper – Paket İnternet Groperi) bir ağ veri paketinin hedefe başarılı bir şekilde iletildiğini doğrulamak için kullanılan yardımcı bir programdır. Ayrıca ağ üzerindeki bir bilgisayarın veya ağa bağlı herhangi bir cihazın ağ bağlantısını kontrol etmek için kullana bilirsiniz.
Ping Nedir Ne İşe Yarar?
Ping, Packet InterNet Groper kelimelerinden kısaltılmıştır. Kısaca ağ sorunlarını test etmek için kullanılır. Ağa bağlı ve bir IP adresine sahip bir cihazı Ping leyerek bağlantısını sınayabilirsiniz. Örneğin; LAN veya WAN üzerindeki bir bilgisayarı veya sunucuya ping leyerek network bağlantısını kontrol edebilirsiniz.
Ping, 1983 yılında Mike Muss tarafından geliştirildi. Bu protokol hedefe 32 Byte paketler göndererek network bağlantısını kontrol eder. Örneğin, yakın bir lokasyondaki sunucuyu ping lediğinizde, tepkime süresi (ms) değeri düşük olacaktır. Fakat uzak bir lokasyondaki sunucuyu ping lediğinizde tepkime süresi değeri fazla olacaktır.
Bu protokol, Internet Control Message Protocol (ICMP) protokolünü kullanarak hedefe Echo Request paketi gönderir ve Echo Reply paketini almak için bekler. Eğer, ağ üzerindeki bir istemci gönderdiği Echo Request paketi için bir Echo Reply paketi alırsa, bağlantı başarılı olacaktır.


Yorum Gönder

0 Yorumlar